Onkel Toms stuga

Rikast är den vars nöjen kostar minst

Meny Stäng

Utdelningar januari – Månaden då mina högutdelar dog

Vilken start det varit på året. En världsekonomi i gungning och våra aktier i rejäl utförsbacke. Som lök på laxen ”nockades” MLPL ut och jag gav upp i MORL. Sammantaget så stod dom för över 10 000 kronor om året i utdelningar. Men värre än så, jag förlorade en rejäl hög med pengar på den usla investeringen. MORL och MLPL delade ut tidigt i månaden så sista utbetalningen från dom var passande nog denna månad.

Först med att belöna mig som aktieägare var IAK som delade ut 184 kronor. IAK är en ETF, en aktiefond, som innehåller amerikanska försäkringsbolag. Jag tycker sektorn är intressant av flera skäl. Främst är det den låga värderingen på försäkringsbolagen – i synnerhet på AIG och MetLife – som öppnar dels för aktivister, konsolideringar eller för goda möjligheter till återköp och därigenom skapa mervärde för aktieägarna.

IAKs fem största innehav.

IAKs fem största innehav.

 

Nyckeltal för IAK.

Nyckeltal för IAK.

 

Utdelningshistorik IAK.

Utdelningshistorik IAK.

 

Nästa utbealning kom från OXLC som betalade ut 1 322 kronor. Sedan delade MLPL och MORL ut 875 respektive 2189 kronor. Totalt fick vi 4 571 kronor denna månad vilket gjorde årets första månad riktigt bra ur ett utdelningsperspektiv.

 

 

Jag har skrivit lite om MORL och MLPL här ifall du vill ha mer information. Det mesta av pengarna jag hade investerat är borta men jag har inte helt gett upp sektorn MLPer. Därför gick de pengar som jag har kvar in i CEFen TYG. Här finns en läsvärd artikel på SeekingAlpha om just TYG.

That’s it! Mer om utdelningar, innehav och grafer över utvecklingen hittar du i fliken ”Aktieutdelningar”  i bloggens huvud.