Den här börsoron kan vara det bästa som hänt oss

10
29

Min syn på aktieinvesteringar var fram till för ett par år sedan baserad på tron om att investering bestod av att jag gjorde ett inköp av aktier som sedan skulle växa i värde, från dag ett i princip. Då var uppgång bra och nedgång dåligt.

Nu för tiden så litar jag på att aktier är goda investeringar över tid. Och jag är en köpare av aktier. Då gynnas jag av låga priser. För oss som kommer köpa aktier för stora belopp under ett par år fram till vår frihet så kan den turbulens som råder nu på börsen vara det bästa som hänt oss även om vi för tillfället ser ut som förlorare då vi studerar siffrorna i våra nätbanker.

 

 

Minus 4,27% på OMXS30 idag ändrar inget för mig. Visst, jag önskar att jag valt lite annorlunda, sålt Unibet och Citigroup när dom stod som högst för några månader sedan, men nu gjorde jag inte det utan missade den chansen. Men i stället får jag nu chansen att köpa mer av aktier som MQ och Unibet till bra pris och det uppväger väl den sura smaken av att inte sålt precis på topp.

10 KOMMENTARER

 1. Inte ens vi som är i uttagsfasen, vill ha bubbelvärderingar!

  Dock är det en del kvar innan en korkskalle som jag klarar av att räkna hem en bolagsvärdering.

  Som tur är har jag bra sittfläsk! ?

 2. Haha Kalle 56. Först måste jag bara gilla din kommentar, den var kul.
  Sen Tom håller jag med dig. Aktieinvesteringar ska ses på lång sikt, helt klart, pallar man inte att se ens portfölj gå ner i värde så ska man inte hålla på med aktier. Kommer ihåg när man mamma under kraschen 2008-2009 berättade att hon såg sina tillgångar gå ned 50%, det var en tuff tid för henne. Men sen tog det fart……rejäl fart. Det är så det fungerar!

  • Vissa aktier är redan nere på nivåer som dom var under 2008. Energi och finans som är mina huvudområdet till exempel. Vissa innehav för mig har rasat 80%, trots att jag tycker jag köpte skitbilligt. Men trots det så har jag en hel del pengar kvar och det är bara att fortsätta samma väg.

 3. Här säljs inga aktier! Det är mina framtidspengar och de är långt ifrån färdigbakade än. Vill det sig riktigt illa kan de få stå kvar tills jag behöver dem som pensionspengar . Däremot älskar jag när det är aktierea och köpläge! Vem vill köpa när de står på topp?

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna