Onkel Toms stuga

Rikast är den vars nöjen kostar minst

Meny Stäng

Den här börsoron kan vara det bästa som hänt oss

Min syn på aktieinvesteringar var fram till för ett par år sedan baserad på tron om att investering bestod av att jag gjorde ett inköp av aktier som sedan skulle växa i värde, från dag ett i princip. Då var uppgång bra och nedgång dåligt.

Nu för tiden så litar jag på att aktier är goda investeringar över tid. Och jag är en köpare av aktier. Då gynnas jag av låga priser. För oss som kommer köpa aktier för stora belopp under ett par år fram till vår frihet så kan den turbulens som råder nu på börsen vara det bästa som hänt oss även om vi för tillfället ser ut som förlorare då vi studerar siffrorna i våra nätbanker.

 

 

Minus 4,27% på OMXS30 idag ändrar inget för mig. Visst, jag önskar att jag valt lite annorlunda, sålt Unibet och Citigroup när dom stod som högst för några månader sedan, men nu gjorde jag inte det utan missade den chansen. Men i stället får jag nu chansen att köpa mer av aktier som MQ och Unibet till bra pris och det uppväger väl den sura smaken av att inte sålt precis på topp.