Aunt Tom – Bakom varje man …

5
19

Den resa vi började för två år sedan har varit spännande, svindlande för tanken och väldigt givande för relationen. Att behöva hålla hårt i kostnaderna är jag uppvuxen med, och var inte heller något konstigt att göra under min och Onkel Toms studietid. Jag har ju alltid tyckt om att lägga pengar på hög! Men när vi började jobba efter studietiden var det som om livsstilsinflationen sakta eskalerade över åren och nådde sin kulmen för ca 3 år sedan.

Hus, barn, bilar, husvagn, resor, renoveringar, städhjälp, pendling, karriärer och olika fritidsaktiviteter. Till sist handlade vi till och med matvarorna på hemkörning för att hinna med allt.

Det har varit skönt att rensa upp i aktivitetsträsket, frigöra tid och som en välkommen gåva också spara pengar!

Det var inte primärt pengarna som lockade mig när vi började vår resa utan frigörande av tid och en sådan enkel sak som vardagsmotion. Ganska snart började vi se att det fanns möjlighet att spara mer, mycket mer, men det har varit en lång process med hinder på vägen, då främst mentala hinder som skulle överbryggas och många tankar runt prioriteringar och tankar kring det vi fått försaka.

Jag kan fortfarande känna att inför varje förändring vi gör, då vi korrigerar ekonomiska och livstilsrelaterade saker, så behöver jag en viss mental förberedelse. Numera behöver den förberedelsen inte vara lika smärtsam och utdragen längre.

När vi väl börjat vår resa så kom sakta tankarna, främst hos Onkel Tom, runt ett sabbatsår. Det har blivit många Excelkalkyler och mycket jagande av information sedan dess. Idén var kanske inte min men jag var inte svårövertalad.

 

 

Ska jag var ärlig så har jag väl också tröttnat på mitt jobb men har inte samma turbulenta arbetssituation som Onkel Tom. Jag har gjort mina försöka att byta jobb både inom och utanför den arbetsplats jag har nu, men med väldigt annorlunda kompetensmässig bakgrund som med åren blivit utsmetad och ospecificerad så är det inte helt lätt att konkurrera om jobben. Helst skulle jag vilja göra något annat, något konkret och handfast men det är svårt att släppa en bra lön och en trygg inkomst för något annat, okänt. Gräset kanske inte är grönare på andra sidan?

Jag ser sabbatsåret/åren som en möjlighet att tänka efter, ta en andningspaus, få tid för barnen, mig själv och relationen. Det som ska bli annorlunda mot de föräldraledigheter jag haft är att vi kommer vara lediga båda två. Vi ska göra det tillsammans och det är något jag ser fram emot jättemycket!

5 KOMMENTARER

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna