Onkel Toms stuga

Rikast är den vars nöjen kostar minst

Meny Stäng

Då är gården köpt – vi rullar på enligt plan!

Jag sålde av lite aktier idag för att säkra det sista till handpenningen till vår gård i fall det blir stökigt på börserna. Vi har undersökt en rad alternativ för vårt sabbatsår och efter mycket om och men skaffat oss en bas i Sverige.

Vi kommer bo på en gård i södra Sverige. Gården är på knappa 6 ha där cirka 4 ha är skog. Det är blandskog i mycket gott skick. Vi har dessutom en egen ekbacke.

Vi kan leva där skuldfria om vi vill redan under vårt sabbatsår. Det är ett enkelt torp som är i mycket gott skick. Naturen är fantastisk och perfekt för cykelträning med en av landets mest aktiva cykelklubbar inom rimligt avstånd.

Under sabbatsåret kommer vi satsa grymt hårt på självförsörjning och låga kostnader. Sedan blir det ett liv ute och massor av träning. Ett och annat bad blir det nog också då vi har en bra badplats 2 km från vårt hem.

Barnen kommer få byta skola och börja om igen med lärare och sitt sociala liv, men det är inget som känns så dramatiskt längre. Då svindlar tanken mer att vi kanske inte går på sabbatsår utan lämnar arbetslivet helt. Där är vi inte ännu utan räknar med att ett sabbatsår blir ett eller två år och att vi sedan vänder tillbaka mot någon av storstäderna.

Vi får tillträde till påsk 2016. Sedan blir det förberedelser under det året. Till sommaren 2017 flyttar vi är det tänkt.

Vi utmanar oss så mycket det bara går för att tänka annorlunda nu. Bland annat så drog vi slutsatsen att vi var tvungna att köpa bil då stället ligger ganska långt bort. Efter lite research och jävlar anamma så strök vi det igen. Det var bara trams. Det gick att åka buss fram till vår dörr i princip även om det tar lite extra tid.

Det här ska bli fantastiskt roligt. Häng med!