Onkel Toms stuga

Rikast är den vars nöjen kostar minst

Meny Stäng

Varför vill vi göra så mycket när vi har så mycket att göra?

– Jag har skitmycket att göra. Massor! Jag hinner inte med!

Jag har säkert sagt den meningen själv och hört varianter av den från andra, massor av gånger.

Ändå vill jag ofta göra mer?!

Jag reagerade på det när jag var hemma och vabbade i början på månaden. Jag hade så mycket att göra hemma, så många saker som jag faktiskt tyckte om att göra men som jag inte hunnit med. Dom kostade inget, eller väldigt lite, att utföra. När jag gjorde dom blev jag av med måsten och livet kändes lättare.

Ändå gick jag och funderade på om jag skulle boka en skidsemester. Men jag såg det uppenbara som jag aldrig gjort förut. Mina önskningar var i konflikt med andra saker som både behöves göras och som jag ville göra.

Ett enklare liv låter tråkigt, men för mig är det också otroligt frustrerande att inte göra det som jag vill och som jag borde göra, för att jag inte hinner. För att jag, eller vi – för det är många arbetsledare i vårt hem, tycker att jag måste göra något annat.

Jag tror inte jag är ensam om det här. Varför vill vi göra och köpa mer när vi inte hinner med det vi behöver och också vill göra? Är det därför många gillar ett enklare liv? För att vi då faktiskt gör något i stället för att springa runt och fundera på vad vi inte gör och borde göra? På något sätt kom jag att tänka på det här gamla uttrycket:

Enklare-liv