Onkel Toms stuga

Rikast är den vars nöjen kostar minst

Meny Stäng

Jag älskar pengar

Älska pengar!

Jag måste erkänna att jag älskar min pengar! Precis så; de har blivit som en vän som kommer till mig via kalkylark eller olika webbsidor hos banker och pensionsbolag. Och jag träffar dom gärna!

Det här har kommit lite krypande. När pengarna bara rann rakt igenom familjen, in den 25:e i månaden och borta den 3:e månaden därpå så blev vi aldrig särskilt bekanta på något vis. Men nu, när vi tillbringar mycket mer tid med varandra så verkar vi också bli mer fästa vid varandra.

Det här är alltså inte någon principdiskussion kring spara eller spendera som jag postat flera gånger tidigare här på bloggen, senast i ”Kan du köpa dig glad” (klickbar länk) utan mer en reflektion kring känslan att spendera pengar. Jag älskar mina pengar och vill helt enkelt inte se dom gå!

Jag har sett flera personer prata om just det, att det kan gå lättare att spara ju rikare man blir och att en av anledningarna just är att det tar emot att spendera pengar. Belöningen som kommer med det eventuella inköpet väger inte upp den känslomässiga kostnaden som det medför att skiljas från sina pengar.

Har du en kärleksaffär till dina pengar? Hur tycker du bäst om att träffa dom?

Jag blev lite inspirerad till det här inlägget av Financial Samurai – Det är ok att älska pengar (klickbar länk).