Bo i Detroit eller svenska motsvarigheten

4
68

Jag har med stor behållning tittat på Tony Detroits Instagrambilder under julen. Bilden ovan kommer just från det kontot. Jag kollade till och med möjligheten att köpa ett hus i Detroit, så inspirerad blev jag.

Men det fick mig också att tänka på om det inte finns liknande områden i Sverige som man skulle kunna använda sig av. Avfolkningsbygd med billiga hus där man kan bo fritt och otroligt billigt. Gärna i anslutning till den svenska fjällvärlden. Allt blir inte bättre för det är långt borta i ett annat land eller på en annan kontinent.

Efter en del surfande på Hemnet.se så fann jag att det nog är helt möjligt att hitta ett boende i norra Sverige för en ganska låg summa pengar. Vem vill bo i en avfolkningsbygd kan man ju undra, men i Detroit så finns det rätt många som lyckats visa vilken dynamik man kan skapa i en stad som överges.

Låga boendekostnader, hög grad av frihet och en utbyggd infrastruktur ger möjligheter för människor som finner energi i anarki snarare än vanliga normen för Svenssonsliv. Som det mesta annat här i livet så blir allt mer dynamiskt och möjligt i en stad, även om den är på dekis, relativt skogen i Värmland. Men ändå, ska man bo i Sverige – som ekonomiskt fri – så är norra delarna på vintern en bra start.

En bild till har jag snott men nu får det vara nog. Nu får ni gå till Tonys Instagramsida.

Vår svenska fjällvärld är underskattad. Jag undrar om det kommer en rekyl där Jämtland blir ett mecka för europeiska hippies. Eller det kanske redan skett?

4 KOMMENTARER

  1. Åre har lyckats locka till sig lite startups och företagande överlag. Det är en del av jämtlsnd. Dd lockar med kombinationen av jobb och fritid. Kanske jnte dumt det för de som än har lite jibb kvar att göra.

    • Japp,det rätt. Vi hade Åreområdet som huvudalternativ länge, men jag fick inte med sambon på det. Vi kollade sommarvädret ett år och det var precis uselt.

    • Japp, jag hade gärna kört ett par år i Åretrakten, men det här vi valde är kanon, och i princip lika naturskönt.

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna